×

Studiul nutrienților

S-a constatat pierderea vitaminelor A, C și E din hrana bebelușilor,  în timpul unei hrăniri simulate de 20 de minute, cu un biberon obișnuit.

Un studiu recent a arătat că în timpul unei hrăniri de 20 de minute, cu un biberon obișnuit, trei nutrienți importanți pentru sugari – vitaminele A, C și E – scad în timpul acestui proces. 

Rezultatele sugerează că designul biberonului, cantitatea de aer din interior și impactul asupra nivelului de vitamine, justifică examinarea detaliată.

 

 

Hrănirea cu biberonul a devenit o alternativă pentru mămicile care lucrează și nu pot fi aproape de bebeluși pentru a-i alăpta.

Milioane de dolari au fost cheltuite pentru cercetare, pentru a determina cea mai bună metodă de păstrare a nutrienților din laptele de vacă. Laptele matern a fost examinat cu mare atenție pentru determinarea nivelurilor de nutrienți, în timpul mulgerii și al alăptării.

Acest studiu a fost realizat pentru a pune la dispoziția părinților cunoștințe de bază despre modul în care hrănirea cu biberonul influențează furnizarea nutrienților către sugari.

 

Cum a decurs studiul

Studiul “Analiza comparativă a retinolului, a acidului ascorbic și a alfa-tocoferolului în laptele de bebeluși folosind sisteme de hrănire variate” a fost realizat la Universitatea din Nevada-Reno.

Studiul a fost făcut cu scopul de a determina schimbarea nivelului de nutrienți care se produce în timpul hrănirii cu un biberon obișnuit, în decurs de 20 de minute. S-a folosit atât lapte matern, cât și formula pentru sugari, în sticle cu și fără ventilație.

Studiul a urmărit cantitatea de nutrienți din laptele dat bebelușilor din șapte tipuri de biberoane, inclusiv Dr. Brown’s. Scopul era să se determine dacă expunerea laptelui la aer, în timpul hrănirii cu biberonul, afectează nivelul de nutrienți.

Biberoanele Dr. Brown’s păstrează nutrienții, în timp ce alte biberoane nu fac acest lucru.

Graficul demonstrează pierderea vitaminei C, în timpul unei hrăniri de 20 de minute. În timp ce nivelul vitaminei C începe să scadă după 5 minute, nivelul vitaminelor A și E, scade ulterior.

Vitamina C previne oxidarea, iar dacă nivelul acesteia scade, ceilalți nutrienți devin mult mai perisabili.

Comitetul pentru Alimentație și Nutriție al Institutului de Medicină recomandă un aport de 40 mg de vitamina C, 3 mg de vitamina E și 400 mcg de vitamina A, pe zi, pentru sugarii mai mici de 6 luni.

Importanța nutrienților pentru bebeluși

Toate cele trei vitamine studiate sunt extrem de importante pentru sănătatea și creșterea bebelușilor. Cercetările medicale arată că aportul scăzut de vitamina C la copii îi face mult mai vulnerabili în fața bolilor. Aportul inadecvat de vitamina E poate duce la anemie și la subdezvoltarea coloanei vertebrale și a creierului. Aportul scăzut de vitamina A  intervine în dezvoltarea imatură a celulelor osoase, încetinește creșterea acestora, rezultatul fiind oase firave și slab dezvoltate. Vitamina A este necesară și pentru formarea imunității, răspunzătoare de rezistența crescută la infecții.

De ce biberoanele Dr. Brown’s păstrează nivelul de nutrienți?

Capacitatea de păstrare a nutrienților pare a fi influențată de designul sticlei. O dată ce

vitamina C, care protejează împotriva oxidării, scade considerabil, nivelul vitaminelor A și E va scădea și el.

Biberoanele folosite în cadrul studiului permiteau aerului care lua locul laptelui consumat să formeze bule. Numai biberonul Dr. Brown’s are sistemul de ventilație care permite aerului să se miște fără să formeze bule, pe măsură ce laptele este consumat. S-a constatat că laptele în care s-au format mai multe bule, avea nivelul celor trei nutrienți mult mai scăzut.

 

Pentru mai multe informații, vizitați www.nutrientstudy.com

Centrul de preferințe pentru confidențialitate