×

Întrebări frecvente

Bine ați venit la secțiunea cu întrebări frecvente Dr. Brown’s 

Următoarele întrebări și răspunsuri au fost oferite pentru a vă ajuta cu informații referitoare la produsele Dr Brown’s.

Întrebari frecvente

Biberoane și Accesorii


Beneficiile biberoanelor Dr. Brown's

 

Cum funcționează biberoanele Dr. Brown's ?
Biberoanele Dr. Brown’s prezintă un sistem de aerisire internă, care nu se găsește la nici un alt model. Biberoanele noastre sunt complet ventilate pentru o hrănire fără vacuum. Noi numim acest lucru flux de presiune pozitivă, similar cu alăptarea, care le permite copiilor să se hrănească în propriul ritm. Pe măsură ce bebelușul se hrănește, aerul este canalizat din gulerul tetinei (nu din tetina de silicon) prin sistemul de aerisire, spre capatul biberonului. Acest design unic ajută la reducerea colicilor, regurgitării, eructației și a gazelor – rezultând o experiență de hrănire mai confortabilă pentru copilul dumneavoastră. Deoarece aerul ocolește laptele matern sau formula, nu are loc oxidarea nutrienților. Un studiu universitar a stabilit că biberoanele Dr. Brown’s ajută la conservarea nutrienților precum vitaminele C, A și E. Vezi cum functioneaza biberonul Dr. Brown’s.

 

Care este diferența dintre biberoanele standard și cele cu gâtul larg Dr. Brown's?
 Biberoanele Dr. Brown’s sunt disponibile în două forme distincte:
• Standard: Dr. Brown’s Natural Flow® biberon “standard” este o formă îngustă sau standard găsită la multe biberoane tradiționale pentru copii.
• Gât Larg: Dr. Brown’s Natural Flow® “Gât Larg” are un diametru mai mare, cu forme curbate pe lateral pentru a fi mai ușor de ținut.
Multe mame care alăptează preferă biberonul Dr. Brown’s Gat Larg, deoarece tetina are o bază mai largă, care imită foarte bine mamelonul. Biberonul Standard Dr. Brown’s are tetina standard, care este mai îngustă. Această formă de tetina este aleasă de multe spitale și de specialiști în hrănire ca fiind ideală pentru sugari și nou-născuți. Bebelușii tind să îndrăgească diferite tipuri de tetine. Câteva experimete simple vă vor ajuta să identificați preferința copilului dumneavoastră. Biberoanele standard vin în dimensiuni de 120 ml și 240 ml; biberoanele Standard Gât-Larg sunt disponibile în dimensiuni de 120 ml și 240 ml. Biberoanele Dr. Brown’s Options Gât-Larg sunt puțin mai mari, la dimensiunile de 150 ml și 270 ml.

De ce este bine să împiedicați formarea vidului din interiorul biberonului?
Există două probleme majore asociate cu cele mai multe biberoane obișnuite pentru bebeluși: aerul și vidul. Aerul ingerat de catre bebeluși poate provoca disconfort, nopți nedormite, gaze, regurgitări, crampe și alte simptome asociate colicilor. Biberoanele tradiționale fără ventilare au tendința de a dezvolta viduri atunci când bebelușii sunt hrăniți cu ele, deoarece bebelușii trebuie să sugă progresiv pentru a obține lichid. Bebelușii își lipesc buzele de tetină atunci când sunt hrăniți, dar pe măsură ce se mărește vidul, ei inghit aerul, prin dezlipirea buzelor de tetină. Aerul intră în biberon prin aerisirea din tetină și aerizează laptele matern și formulele.

 

Există un tub de ventilație în biberonul Dr. Brown's?
Tubul din mijlocul biberonului este un tub de ventilație și este o parte integrantă a sistemului de aerisire. El canalizează aerul în zona de deasupra lichidului, menținând aerul în afara laptelui matern sau a formulei. Este acel aer care poate crea eructații, regurgitări și gaze.

 

Biberoanele Dr. Brown's se pot atașa la pompa pentru sân?
Recipientele biberoanelor noastre standard se atașează majorității pompelor de sân. Biberoanele gât-larg se vor atașa, de asemenea, cu ajutorul adaptorului inclus Dr. Brown’s. 

 

Pot folosi biberoanele Dr. Brown's dacă bebelușul meu are probleme de sănătate?
Dr. Brown’s se dedică sănătății tuturor copiilor și proiectează produse care ajută la hrănirea sugarilor prematuri, precum și a celor născuți cu probleme de sănătate, cum ar fi frenul lingual și “buza de iepure”. Dacă aveți un copil născut prematur sau un copil care întâmpină dificultăți la hrănire, vă rugăm să ne contactați și noi vă vom ajuta cu informațiile de care aveți nevoie.


Utilizare si curatare

Când ar trebui să trec la următorul nivel de tetină Dr. Brown's?
 Tetinele Dr. Brown’s sunt destinate să se adapteze vârstei și obiceiurilor alimentare ale bebelușului. Nu există reguli stricte când anume să treceți la nivelul următor de tetină, dar vă prezentăm un ghid general:

  • Nivelul 1 – 0-3 luni
  • Nivelul 2 – 3-6 luni
  • Nivelul 3 – 6 luni +
  • Nivelul 4 – 9 luni+
  • Cu Taietura Y– cu un flux rapid pentru lichide dense
    Dr. Brown’s oferă tetine delicate pentru sugarii prematuri, utilizate în principal de către profesioniștii din domeniul medical. Aceste tetine sunt disponibile și pentru biberoanelele gât-larg, la comandă. Pentru orice întrebări legate de nivelul adecvat al tetinei pentru copilul dvs., contactați-ne.
    Este important să monitorizați obiceiurile alimentare ale bebelușului. De exemplu, daca bebelușul dvs. de trei luni nu pare să obțină suficientă hrană din biberon în momentul hrănirii, ar fi potrivită schimbarea tetinei de la nivelul unu la nivelul doi. Adaptați selecția tetinelor pentru a se potrivi cu stilul de hrănire al bebelușului dvs., indiferent de vârstă.

Pot să folosesc tetinele Dr. Brown's pentru alte tipuri de biberoane?
Tetinele Dr. Brown’s sunt de cea mai înaltă calitate, cu toate acestea, ele sunt special concepute pentru biberoanele Dr. Brown’s și nu pot fi utilizate pe alte tipuri de biberoane. Dacă tetinele Dr. Brown’s sunt utilizate pe biberoane fără ventilare, biberonul poate să nu funcționeze corect

Ce se poate face dacă se pierde o parte din sistemul de ventilatie?
Piesele de schimb sunt disponibile în magazine și sunt situate în aceeași zonă de unde ați achiziționat biberonul. Acestea sunt, de asemenea, disponibile prin intermediul multor comercianți. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea pieselor de schimb de care aveți nevoie, contactați-ne pentru locația unui magazin apropiat de dvs.

Pot folosi biberoanele Dr. Brown's fără sistemul de ventilatie?
 Biberoanele care imită foarte mult alăptarea naturală trebuie folosite cu sistemul de ventilatie, deoarece este esențial ca biberonul să funcționeze corect și să împiedice vidul regăsit în alte biberoane. Biberoanele Dr. Brown’s Options pot fi utilizate cu sau fără sistemul de ventilatie. Unii părinți aleg să elimine sistemul de ventilatie deoarece copilul crește și nu se mai confrunta cu problemele de digestie si colici.

Când pot scoate sistemul de ventilatie din biberonul Dr. Brown's?
Nu există momentul “potrivit” pentru a elimina sistemul de ventilatie. Majoritatea părinților încep să utilizeze sistemul de aerisire ca mai apoi să experimenteze, pe măsură ce se dezvoltă obiceiurile alimentare ale bebelușului. S-ar putea să începeți să experimentați în jurul varstei de 6-7 luni. Dacă copilul prezintă semne de disconfort în timpul sau după hrănire, vă recomandăm să utilizați sistemul de aerisire încă o lună sau doua, apoi încercați din nou.
Bebelușul vă va da indicații în momentul în care puteți încerca să eliminați sistemul de aerisire, inclusiv o reducere a colicilor, a refluxului și a gazelor, consumând mai repede o cantitate mai mare de lapte. Puteți încerca tetina cu o curgere mai rapidă, cum ar fi cea de nivel 3.

Se poate introduce biberonul în cuptorul cu microunde pentru a încălzi formula de lapte? ?
Nu recomandăm utilizarea unui cuptor cu microunde pentru încălzirea formulei, deoarece cuptoarele cu microunde nu vor încălzi formula în mod egal și în plus, acest lucru poate fi periculos pentru bebeluș. Pentru a încălzi formula, în mod uniform, vă recomandăm încălzirea biberonului pe aragaz, într-o oală sau recipient cu apa sau folosirea dispozitivului de încălzire a biberoanelor Dr. Brown’s, care încălzește lichidele în mod egal și în siguranță. 

Biberoanele și componentele Dr. Brown's se pot spăla în mașina de spălat vase?
Da, puteți spăla toate părțile biberoanelor Dr. Brown’s pe suportul superior al mașinii dvs. de spălat vase. Pentru a vă ajuta să păstrați componentele în siguranță în timpul spălării, puteți lua în considerare coșul de spălat vase Dr. Brown’s.

Pot steriliza biberoanele Dr. Brown's?
Da, biberoanele Dr. Brown’s pot fi sterilizate. Există mai multe moduri în care puteți face acest lucru.

• Se fierb componentele în apă timp de maxim 3-5 minute. Vă recomandăm să lăsați apa să ajungă în punctul de fierbere, să opriți procesul de fierbere și să lăsați componentele în apă timp de 3-5 minute.

• Utilizați Sterilizatorul electric pentru biberoane Deluxe, un sterilizator electric cu aburi care se potrivește cu toate biberoanele Dr. Brown’s și cele mai multe branduri de biberoane.

• Utilizați un sterilizator cu abur pentru cuptorul cu microunde, care are o tavă personalizată pentru toate componentele biberonului.

• Utilizați pungi sterilizatoare cu abur pentru cuptorul cu microunde, acestea sterilizează biberoanele și componentele – precum și suzetele și cănițele pentru bebeluși. Fiecare pungă de sterilizare cu aburi poate fi folosită de până la 20 de ori.
Interiorul biberonului va rămâne steril până când va intra în contact cu orice obiect, inclusiv cu degetele. După ce biberonul s-a uscat, vă recomandăm să introduceți tetina/gulerul tetinei/capacul pe biberon pentru a preveni contactul cu orice obiect în timpul depozitării.

Cum pot să curăț biberonul dacă este pătat sau colorat?
S-ar putea să existe mai multe motive pentru care componentele biberonului pot deveni pătate sau au un strat de reziduuri. Biberoanele și componentele din plastic pot deveni colorate sau pătate de la contactul cu ingrediente din formule precum fierul sau sucurile, alimentele, produsele de curățare care conțin coloranți naturali sau artificiali, depunerile de apă, fierberea și utilizarea zilnică într-o mașină de spălat vase. Este puțin probabil ca pătarea sau colorarea să afecteze performanța, atâta timp cât biberonul și componentele lui sunt în stare bună.
Câteva dintre sfaturile primite de la Mame pe acest subiect includ:

• OȚETUL ALB – Spălați biberonul într-un amestec  de 50/50 oțet alb și apă, apoi clătiți cu apă rece. Multe pete vor dispărea după această procedură, care poate, de asemenea, elimina și mirosurile.

• BICARBONATUL DE SODIU – Petele de suc pot fi îndepărtate prin punerea bicarbonatului de sodiu și a apei calde în biberon și curățarea acestuia cu o perie adecvată. Pentru a scăpa de mirosul de lapte acru, umpleți biberonul cu apă caldă, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu, agitați bine și lăsați să stea peste noapte.

Cum să folosesc peria Dr. Brown's pentru a curăța biberoanele?
Peria Dr. Brown’s are câteva caracteristici care o fac ideală pentru curățarea biberoanelor noastre. Iată o prezentare rapidă a modului de utilizare al periei.

1. Dezasamblați biberonul și înmuiați toate componentele în apă fierbinte cu săpun.

2. Introduceți peria în biberon, răsuciți peria prin mișcări circulare, acestea vor ajuta la curatarea biberonului.

3. Utilizați peria mică de curățare a biberoanelor pentru cele mai inaccesibile locuri.

4. Utilizați baza periei, cu canale spiralate, pentru a curăța ușor interiorul tetinei din silicon.

5. Clătiți toate componentele biberonului și lăsați-le să se usuce bine.

Pot exista scurgeri?
Biberoanele Dr. Brown’s sunt complet ventilate, ceea ce înseamnă că bebelușul se hrănește fără să sugă în vid. În anumite condiții, lichidul poate ieși prin ventilație. Iată câteva sfaturi pentru a preveni acest lucru:

Pregătirea biberoanelor:

• Verificați de două ori dacă insertul și rezervorul sunt asamblate strâns și corect.

• Scoateți sistemul de ventilație în timpul încălzirii.

• Evitați supraîncălzirea. Supraîncălzirea poate extinde aerul din biberon, împingând lichidul prin sistemul de aerisire, cauzând scurgeri.

• Evitați agitarea biberonului pentru a amesteca formula. În schimb, amestecați cu ușurință formula cu o linguriță sau folosiți vasul special pentru amestec Dr. Brown’s.

Hrănire:

• Evitați supraîncărcarea biberonului. Este posibil ca sistemul de aerisire să nu funcționeze corect dacă lichidul se află peste linia de umplere marcată pe biberon.

• Țineți biberonul la un unghi de 45 de grade când hrăniți bebelușul. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că orificiul tubului nu este acoperit de lichid.

Transport:

• Păstrați biberoanele în poziție verticală în timpul transportului.

• Utilizați capace de călătorie și discuri de stocare. Ele pot ajuta la prevenirea scurgerilor în timp ce călătoriți.

• În cazul în care biberonul prezintă scurgeri, gândiți-vă dacă a sosit momentul ca bebelușul dvs. să treacă la nivelul următor de tetină. Dacă nu cunoașteți cauza scurgerii biberonului contactați Serviciul Clienți.Despre materialele noastre

Din ce material sunt fabricate biberoanele Dr. Brown's?
Biberoanele Dr. Brown’s sunt fabricate din plastic polipropilenic fără BPA sau material borosilicat fără BPA. Toate componentele biberoanelor Dr. Brown’s, inclusiv insertul, rezervorul de ventilatie, discul de călătorie, gulerul tetinei și capacul, sunt de asemenea, fără BPA. Tetinele noastre sunt realizate din silicon medical.

Unde sunt fabricate biberoanele Dr. Brown's?
 Majoritatea biberoanelor Dr. Brown’s sunt produse și ambalate în Statele Unite. Unele dintre produsele noastre sunt fabricate în China. Tetinele noastre din silicon sunt fabricate în Germania, Statele Unite și China. Pe fiecare ambalaj al produselor Dr. Brown’s este specificat în mod clar locul în care produsul a fost fabricat si din ce material este realizat. Dr. Brown’s își asumă cu seriozitate angajamentul față de calitata produselor. În Statele Unite, se testează cu rigurozitate controlul calității produselor noastre – dincolo de reglementările guvernamentale.


Despre ingredientele din produsele de îngrijire a copilului

Ce ingrediente sunt în produsele de îngrijire a copilului?
Aflați mai multe despre ingredientele noastre pentru îngrijirea copilului.


Accesorii pentru alăptarea la sân


Pompe pentru sân

De ce nu simt prea multă aspirație sau vid?
 Produsele Dr. Brown’s pentru sân funcționează diferit, față de pompele tradiționale. Dr. Brown’s folosește o tehnologie revoluționară de compresie care se bazează mai mult pe compresia în jurul mamelonului și a areolei și mai puțin în vid. Rezultatul este o experiență mai confortabilă.

De unde știți că această tehnologie funcționează?
Pompele pentru sân Dr. Brown’s sunt rezultatul multor ani de cercetare și studiu medical. Am studiat comportamentul alăptării naturale a nou-născutului, modul de a suge și de a înghiți și studiul ecografic de evacuare al laptelui matern. Regândindu-ne la designuri, am înlocuit mameloanele de plastic în formă de con cu mameloane moi, flexibile și plate, care sunt concepute special pentru eliminarea presiunii alăptării copilului. În plus, am efectuat teste ample cu mamici pentru a perfecționa tehnologia și designul.

Cum pot să obțin piese de schimb?
Pentru obținerea pieselor de schimb, contactați Serviciul Clienți.

Dețineți diferite mărimi de mameloane?
 Pompa de sân Dr. Brown’s este concepută cu o deschizătură de 18 milimetri pentru mamelon. Pe baza unui studiu a 200 de femei, mărimea medie a mamelonului este de 14 milimetri, astfel încât deschizătura mamelonului ar trebui să se potrivească la marea majoritate a femeilor. Spre deosebire de alte tehnologii care pot provoca alunecări ale mamelonului și pot cauza o creștere a dimensiunilor acestuia, tehnologia noastră menține mamelonul în starea lui inițială chiar și după o sesiune de mulgere, deci nu este nevoie de o deschidere mai mare a mamelonului. Evaluăm necesitatea dezvoltării unei deschideri mai mari a mamelonului pentru micul procent de femei care ar putea necesita acest lucru. 

Cum îmi curăț pompa de sân?
Vă recomandăm spălarea manuală a pompei de sân, curățarea în mașina de spălat vase sau sterilizarea cu abur în cuptorul cu microunde.

Componentele pompelor conțin BPA?
NU – niciuna din părțile componente ale pompei mamare Dr. Brown’s nu conțin BPA, inclusiv biberoanele noastre de colectare a laptelui și pungile de depozitare a laptelui matern.


Alte întrebări?

Dacă aveți alte întrebări sau doriți mai multe informații, contactați Serviciul Clienți.